VIER MEE!

Zondag 2 juni op het Domplein

Op zondag 2 juni bestaat DOMunder 10 jaar. En dat wordt gevierd! Met unieke activiteiten, mini-tours, de opening van een Expositie en meer. Kom op 2 juni naar het Domplein en beleef de archeologie van Utrecht voor één dag bovengronds.

Programma

Het Open Huis is van 12u00 tot 16u00. Ben je er bij?

Hiernaast het volledige programma.

Dompel je bijvoorbeeld onder in de archeologie van het Domplein tijdens ‘Domplein Archeologie Show’. ‘Graaf’ op het Domplein samen met je (klein)kinderen naar archeologische vondsten. Bewonder in de Domkerk de vroegmiddeleeuwse muntschat: voor één dag uit de kluis. Ga mee met de mini-tours over en onder het Domplein en ontdek meer in de expositie ‘Gevonden Voorwerpen’.

DOMunder bestaat 10 jaar – maar wat is er 10 jaar geleden onder het Domplein gevonden?

Tussen 2011 en 2014 hebben er archeologische opgravingen plaatsgevonden op het Domplein voor de realisatie van DOMunder. Maar wat is er nu precies gevonden? De rapportage met alle vondsten en bevindingen van de archeologen van de Gemeente Utrecht wordt op 2 juni, 10 jaar na de afronding van de laatste opgraving op het Domplein, officieel gepubliceerd!

Stadsarcheoloog Herre Wynia vertelt er over.

Draag een steentje bij

Help stichting DOMunder om op 2 juni de archeologie van het Domplein toegankelijk te maken voor iedereen met het Open Huis.

Doneer en draag een steentje bij.