WORD GIDS

Stichting DOMunder maakt de geschiedenis van Utrecht toegankelijk en beleefbaar.

Help jij mee?

 

Stichting DOMunder zoekt enthousiaste nieuwe gidsen! Als vrijwillige gids neem je bezoekers mee met een tour naar de archeologie onder het Domplein of het middeleeuwse Paleis Lofen. Kom jij ons leuke team versterken?

Als gids laat je bezoekers op een interactieve wijze de geschiedenis van het Domplein ontdekken en ervaren. Je geeft een tour altijd met een collega-vrijwilliger. Voorkennis van de Utrechtse geschiedenis is niet nodig. We begeleiden je graag in het leerproces.

Meld je hier aan voor meer informatie, voor de Open Avond op dinsdag 10 oktober en/of voor een kennismakingsgesprek.
 

Meld je aan Open Avond Ontvang meer informatie

Gidsen aan het woord

"Waarom ben jij gids geworden bij DOMunder of Paleis Lofen?"

Xandra

"Ik voel me nog dieper geworteld in mijn eigen stad. Ik maak nu echt onderdeel uit van een groep en doe nieuwe contacten op."
Lees meer over Xandra

Arjen

"Ik geniet van de interactie met de verschillende bezoekers: schoolgroepen, toeristen, maar ook mede-Utrechters."
Lees meer over Arjen

Marilène

"Ik werd aangetrokken door het mysterie van Paleis Lofen, er is nog zo veel meer om te ontdekken."
Lees meer over Marilène

John

"Het gidsen is flexibel. Ik hoef geen hele dag vrij te houden. Ik rooster mijzelf in op tijden die goed uitkomen"
Lees meer over John

Wat biedt stichting DOMunder jou?

  • De mogelijkheid om (meer) te leren over de geschiedenis van Utrecht.
  • Een leuk team van mede-vrijwilligers, gezellige borrels, verdiepende lezingen en een jaarlijkse excursie.
  • De kans om je persoonlijk te ontwikkelen in workshops bijvoorbeeld over interactief gidsen.
  • Je komt in contact met allerlei soorten bezoekers: schoolgroepen, binnen- en buitenlandse toeristen, maar ook mede-Utrechters.
  • Het gidsen is flexibel. Je roostert jezelf in.
  • Je helpt UNESCO werelderfgoed toegankelijk te maken voor iedereen!

Kennismakingsgesprek

De vrijwillige gidsen van het intake-team ontvangen jou graag voor een kennismakingsgesprek. De perfecte gelegenheid om al je vragen te stellen.
 

Open Avond

Ben jij enthousiast maar wil je eerst meer weten? Op dinsdagavond 10 oktober organiseert het Intake-team van stichting DOMunder een open avond. Op deze avond maak je kennis met jouw nieuwe mede-vrijwilligers, met de organisatie en de locaties van stichting DOMunder. Ontdek of het vrijwilligerswerk bij DOMunder & Paleis Lofen bij jou past!

Locatie: Domplein 4, Middeleeuwse Kelders

Tijd: Inloop vanaf 19:30

Meld je aan via het onderstaande formulier.

Hoe word je gids bij stichting DOMunder?

  • Kennismakingsgesprek. Tijdens een kennismakingsgesprek met het vrijwillige Intake-team leer je meer over de stichting, over wat DOMunder jou kan bieden en over wat van jou wordt verwacht als gids. Dit gesprek is vrijblijvend en is bedoelt als moment om al je vragen te stellen. Schatten zowel jij als de Intaker aan het einde van het gesprek in dat jij en DOMunder een goede fit zijn? Top! Na het tekenen van de vrijwilligersovereenkomst, bespreken jullie het inwerktraject.

 

  • Inwerken. Als gids wordt onderdeel van de daggroep (we zoeken altijd gidsen voor het weekend). Dit is meestal de dag waarop je het vaakst beschikbaar bent om te gidsen. De dagcoördinator (Dagco) van de daggroep is jouw aanspreekpunt. Je krijgt een account in HetRooster.nl en hier kan je je inschrijven in een meeloop-dienst om te starten met inwerken!  Je hebt hiervoor natuurlijk informatie ontvangen over de tour zodat je je in kan lezen. Jouw mede-gidsen helpen je graag.

MELD JE AAN!

Lijkt het jou leuk om ook gids te worden? Meld je aan via het onderstaande aanmeldformulier of mail naar vrijwilligers@domunder.nl.

Je kunt via dit formulier een intake gesprek inplannen, je aanmelden voor de Open Avond 0p dinsdag 10 oktober 2023, of meer informatie vragen.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Ik wil graag ... (Je kan meerdere vakjes invullen)*